DIGITIZARE

Manastirea Aninoasa
jud. Arges

RESTAURARE, REPARATII si AMENAJARI

Scanare Laser 3D realizata de Vision Engineering & Consultancy SRL

Vision Engineering & Consultancy folosește scanerul laser 3D Z+F IMAGER® 5016. Acest echipament combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație. Este echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS. Digitizarea prin scanare laser 3D asigura copia fidela in format digital a patrimoniului construit si ii ajuta pe arhitectii si specialistii din domeniu sa restaureze monumente istorice cu o precizie foarte buna. Aceasta copie digitala a patrimoniului construit contribuie la conservarea si protejarea patrimoniului national, si totodata, poate fi transmisa viitoarelor generatii, in cel mai precis mod.  Mai multe detalii la: www.vision-ec.ro

Consultanta realizata de Duopart Consulting SRL

Experienta si profesionalismul echipei DUOPART CONSULTING SRL este certificata in numeroasele proiecte de reabilitare cladiri de patrimoniu prin accesarea de Fonduri Europene. Serviciile de consultanta pentru accesarea de Fonduri Europene, precum si managementul de proiect realizat cu deplina implicare si profesionalism, selecteaza Duopart Consulting SRL ca fiind un partener de incredere si o certitudine in realizarea unor proiecte de success.

MANASTIREA ANINOASA JUD.ARGES

Manastirea Aninoasa este o manastire ortodoxa aflata in localitatea Aninoasa, judetul Arges. Monument istoric si de arhitectura, Manastirea Aninoasa se prezinta ca un ansamblu arhitectonic de tradiitie brancoveneasca, avand o incinta dreptunghiulara prevazuta cu un turn-clopotnita, chilii si paraclis. Numele manastirii si al localitatii se trage de la padurile de arini (anini), care se intindeau odinioara pe colinele din imprejurimi. Asezata la o distanta de aproape douazeci de kilometri de Campulung si la treizeci de kilometri de Curtea de Arges, manastirea este insufletita de o obste de maici. Biserica acesteia este inchinata Sfantului Ierarh Nicolae, iar paraclisul cel vechi este inchinat Sfintilor Mucenici Gheorghe si Dimitrie. Manastirea Aninoasa a fost construita in anul 1677, de catre boierul clucer Tudoran Vladescu. Inaintea acestei bisericii, in localitatea Aninoasa se afla o biserica mica, dupa cum relateaza mitropolitul Neofit al Ungro-Vlahiei, care a vizitat manastirile muscelene, in anul 1746. Vechea biserica fusese zidita de “Tudoran Aninosanu vel clucer, care pe urma s-a calugarit”. Familie de boieri locali, Vladestii au dorit initial ca biserica zidita sa fie biserica de curte boiereasca, iar nu manastire. In acelasi an insa, sotia ctitorului, anume Alexandra, a trecut la cele vesnice. Nu dupa multa vreme, va muri si cumnata acesteia, Safta. Amandoua vor fi inmormantate in pronaosul bisericii. Dupa moartea sotiei sale, boierul Tudoran s-a calugarit, primind numele de Teodosie. In acest context, biserica de curte a devenit manastire de calugari. Biserica a fost zugravita in fresca de catre renumitul zugrav Parvu Mutu, din Campulung. Deasupra usii de intrarea in biserica se vede si astazi tabloul votiv, in care sunt zugraviti ctitorii bisericii, Tudoran si Alexandra, impreuna cu unsprezece copii din familia boiereasca. Paraclisul manastirii, inchinat Sfintilor Mucenici Gheorghe si Dimitrie, a fost construit in anul 1773. 

aninoasa portret

Pictura acestuia este deosebita, desi se pastreaza numai fragmentar, iar catapeteasma este din zid. Pe sub pamant, din curtea interioara a manastirii, pornesc trei tunele de scapare, necuratate insa. Astazi, obstea de zece maici si parintele duhovnic Clement Paunescu, care este staret in Manastirea Slanic, ingrijesc cu multa dragoste de bunul mers al vietii monahale si liturgice.Pictura acestuia este deosebita, desi se pastreaza numai fragmentar, iar catapeteasma este din zid. Pe sub pamant, din curtea interioara a manastirii, pornesc trei tunele de scapare, necuratate insa. Astazi, obstea de zece maici si parintele duhovnic Clement Paunescu, care este staret in Manastirea Slanic, ingrijesc cu multa dragoste de bunul mers al vietii monahale si liturgice.

Proiectul de investiție intitulat << Eradicare umiditate, amenajare muzeu, restaurare pictură biserică și paraclis, reparații curente, amenajări exterioare >>, cod SMIS: 117838, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, Apelul de proiecte POR/2016/5/5.1/1. Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 82 luni (aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului îniante de semnarea Contractului de finanțare), respectiv între data 03.07.2015 și data 30.04.2022, în localitatea Aninoasa, județul Argeș. Valoarea totală a proiectului a fost de 17.985.622,88 lei, din care valoarea nerambursabilă a fost de 17.625.910,42 lei (14.982.023,86 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 2.643.886,56 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național). Obiectivul general al proiectului constă în impulsionarea dezvoltării comunei Aninoasa, a județului Argeș și a regiunii Sud Muntenia prin restaurarea, consolidarea, valorificarea și promovarea durabilă a obiectivului de patrimoniu cultural – ansamblul Mănăstirii Aninoasa. Pentru îndeplinirea obiectivului general au fost conturate următoarele obiectivele specifice: consolidarea și restaurarea obiectivului de patrimoniu cultural – ansamblul Mănăstirii Aninoasa și punerea în valoare (valorificarea și promovarea durabilă) a acestuia. Activitatea de digitizare a obiectivului de patrimoniu cultural – ansamblul Mănăstirea Aninoasa (AG-II-a-A-13467) a fost realizată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural; Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

navigare prin SCANARE LASER 3D

-NAVIGARE - MASURATORI - SECTIUNI - PANO 360-

METADATE

LOCALIZARE

com. Aninoasa, Jud. Arges
GPS lat::45.190308 long:24.928022
sateliti:5 altitudine:::504.2m

INFORMATII

Data: 21-30 Septembrie 2021;
Procesare cu: Z + FLaserControl 9.0.2.24038;
Instrument: Z+F IMAGER 5016-0100;
Barometru: 0.966197 bar 399.293 m

SCANARI

Poziția master scan: 1
Poziții de scanare utilizate pentru registrare: 233.
Prima scanare efectuată la: 21.9.2021 11:37::03 ultima scanare la: 30.9.2021 11:35:14
Durata: 8d 23h 58min 11sec

Galerie foto

INTRA IN TURUL VIRTUAL

Puteti naviga in imagine cu ajutorul mouse-ului in orice directie.
Executand click pe marcajele din imagine va puteti muta in alta pozitie
Cu ajutorul rotitei mouse-ului va puteti apropia sau indeparta in imagine.

echipamente folosite
1509158471b46f7b41450328c8_clipped_rev_2

Scanerul laser 3D terestru Z + F IMAGER® 5016 combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație, echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS.

drona mavic 2 pro_clipped_rev_1

Drona Mavic Pro 2 este echipata cu noua camera L1D-20c Hassleblad. Aceasta dispune de tehnologia inovativa Hassleblad Natural Color Solution (HNCS), realizand imagini aeriene splendide de 20 megapixeli in culori si detalii uluitoare.

Camera-video-Insta360-ONE-X-18-950x490_clipped_rev_1

Camera video Insta360 ONE X este excelenta pentru crearea continutului 360º, cu tehnologia de ultima generatie ce ofere cea mai buna calitate a imaginii din clasa sa: 5.7K 30fps | 4K 50fps | 3K 100fps, cu stabilizator de imagine FlowState.

Contact rapid

Investim în viitorul tău!
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională
prin Programul Operațional Regional 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

ro_RORO