REGIO SUD EST
DIGITIZARE

Casa panaghia
babadag -jud. tulcea

RESTAURARE si CONSERVARE

Scanare Laser 3D realizata de Vision Engineering & Consultancy SRL

Vision Engineering & Consultancy folosește scanerul laser 3D Z+F IMAGER® 5016. Acest echipament combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație. Este echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS. Digitizarea prin scanare laser 3D asigura copia fidela in format digital a patrimoniului construit si ii ajuta pe arhitectii si specialistii din domeniu sa restaureze monumente istorice cu o precizie foarte buna. Aceasta copie digitala a patrimoniului construit contribuie la conservarea si protejarea patrimoniului national, si totodata, poate fi transmisa viitoarelor generatii, in cel mai precis mod.  Mai multe detalii la: www.vision-ec.ro

Consiliul Judetean Tulcea

Aşezat între Dunăre şi Marea Neagră, teritoriul judeţului Tulcea a avut o evoluţie istorică strâns legată de aceea a Dobrogei, o regiune propice schimburilor comerciale şi care s-a aflat deseori în atenţia marilor puteri ale vremii. Cele mai vechi mărturii ale prezenţei umane în zona de nord a Dobrogei aparţin Paleoliticului (600 000/500 000 – mil. XI a.Chr.) şi Mezoliticului (mil. X – VII a.Chr).  Stema judeţului Tulcea se compune dintr-un scut albastru, încărcat cu trei fascii orizontale din argint. Pe fundal se profilează doi delfini din aur, afrontaţi; între cei doi delfini se află o cruce paleocreştină din aur.  Mai multe informatii despre istoria Judetului Tulcea precum si despre activitatile si proiectele Consiliului Judetean Tulcea veti afla la: www.cjtulcea.ro

Casa
Panaghia
Babadag -jud. Tulcea

Datează din sec. al IX-lea și dea lungul anilor a fost casă de rugăciune, sediul seminarului musulman dar și grădiniță pentru copii. În anii ’70 ai veacului trecut, a fost desemnată obiectiv muzeal, iar începând cu anii 1999 găzduiește și expoziția de artă orientală.

Arta tradițională a turcilor și tătarilor din Dobrogea este prezentată publicului prin numeroase vase din aramă, pentru uz casnic și de cult, piese de port, broderii. Dar și prin numeroase țesături, cum ar fi: covoare pentru rugăciune, covoare orientale, șaluri din cașmir.

În fiecare an, Muzeul de Etnografie și Artă populară din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, organizează la Casa Panaghia numeroase expoziții ce cuprind piese de etnografie și artă populară din această frumoasă zonă a țării.

Turcii și tătarii din Dobrogea au o artă populară foarte frumoasă și foarte bogată care ne arată fără dubii originile sale orientale, dar și o anumită interferență cu arta autohtonă din Peninsula Balcanică dar și din Dobrogea.

PANAGHIA2

Proiectul de investiție “Promovarea valorilor culturale prin restaurarea si conservarea punctului muzeal Casa Panaghia Babadag, jud. Tulcea”, cod SMIS: 116135 , a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, Apelul de proiecte POR/2016/5/5.1/1. Proiectul s-a derulat în perioada 2018-2021 în orașul Babadag, județul Tulcea și a avut o valoare totală de 3.165.065,48 lei, din care valoarea finantata prin contributia Uniunii Europene de 2.626.245,34 lei.  Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea unei dezvoltări locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale, sprijinirea unei dezvoltări durabile și echilibrate teritorial și național, prin creșterea importanței turismului și culturii ca factori care stimulează creșterea economică în regiunea Sud-Est, respectând principiile dezvoltării durabile și ale protecției mediului prin conservarea moștenirii culturale – a monumentului istoric – Casa Panaghia. Activitatea de digitizare a obiectivului de patrimoniu cultural – Casa Panaghia a fost realizată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural; Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

navigare prin SCANARE LASER 3D

-NAVIGARE - MASURATORI - SECTIUNI - PANO 360-

METADATE

LOCALIZARE

Orasul Babadag, Jud. Tulcea
GPS lat:44.892384 long:28.721661
sateliti:6; altitudine:53.8m

INFORMATII

Data: 26 Mai 2021;
Procesare cu: Z + FLaserControl 9.0.2.24038;
Instrument: Z+F IMAGER 5016-0100;
Barometru: 1.015881 bar -21.8786 m

SCANARI

Poziția master scan: 1
Poziții de scanare utilizate pentru registrare: 38.
Prima scanare efectuată la: 26.5.2021 11:06::19 ultima scanare la: 26.5.2021 17:46:59
Durata: 6h 40min 40sec

Galerie foto

INTRA IN TURUL VIRTUAL

Puteti naviga in imagine cu ajutorul mouse-ului in orice directie.
Executand click pe marcajele din imagine va puteti muta in alta pozitie
Cu ajutorul rotitei mouse-ului va puteti apropia sau indeparta in imagine.

video in curand

echipamente folosite
1509158471b46f7b41450328c8_clipped_rev_2

Scanerul laser 3D terestru Z + F IMAGER® 5016 combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație, echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS.

drona mavic 2 pro_clipped_rev_1

Drona Mavic Pro 2 este echipata cu noua camera L1D-20c Hassleblad. Aceasta dispune de tehnologia inovativa Hassleblad Natural Color Solution (HNCS), realizand imagini aeriene splendide de 20 megapixeli in culori si detalii uluitoare.

Camera-video-Insta360-ONE-X-18-950x490_clipped_rev_1

Camera video Insta360 ONE X este excelenta pentru crearea continutului 360º, cu tehnologia de ultima generatie ce ofere cea mai buna calitate a imaginii din clasa sa: 5.7K 30fps | 4K 50fps | 3K 100fps, cu stabilizator de imagine FlowState.

Contact rapid

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea
Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Investim în viitorul tău!

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională
prin Programul Operațional Regional 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

ro_RORO