Scanare Laser 3D realizata de Vision Engineering & Consultancy SRL
Vision Engineering & Consultancy folosește scanerul laser 3D Z+F IMAGER® 5016. Acest echipament combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație. Este echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS. Digitizarea prin scanare laser 3D asigura copia fidela in format digital a patrimoniului construit si ii ajuta pe arhitectii si specialistii din domeniu sa restaureze monumente istorice cu o precizie foarte buna. Aceasta copie digitala a patrimoniului construit contribuie la conservarea si protejarea patrimoniului national, si totodata, poate fi transmisa viitoarelor generatii, in cel mai precis mod. Mai multe detalii la: www.vision-ec.ro
Proiect realizat de UAT Judeţul Galaţi
Administraţia publică locală din Judeţul Galaţi este organizată şi funcţionează în temeiul principiilor generale ale administraţiei publice, precum şi a următoarelor principii specifice: descentralizării autonomiei locale, consultării cetăţenilor în soluţionarea problemelor locale de interes deosebit, eligibilității autorităţilor administraţiei publice locale, cooperării, responsabilităţii şi al constrângerii bugetare.
Mai multe detalii despre activitatea și proiectele UAT Județul Galați la:
MUZEU "CASA Colectiilor" (fosta farmacie ținc)"
din Municipiul Galați,
județul Galați
Muzeul „Casa Cuza Vodă” din Galați, secție a Muzeului de Istorie ”Paul Păltănea” Galați, se află în Galați, pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 80 și este înființat din anul 1995. Muzeul este amenajat în fosta casă părintească a familiei domnitorului Alexandru Ioan Cuza, într-o clădire construită în primele decenii ale sec. al XIX-lea. Aici, Al.I.Cuza a locuit încă din 1840 când și-a început cariera de judecător, precum și în perioada în care a deținut funcția președinte al judecătoriei și pârcălab al județului Covurlui (1844-1859) și chiar în perioada domniei, cu prilejul vizitelor la Galați. Între 1884 și 1937, casa a avut diverși proprietari. Unul dintre aceștia, Grigore Trancu-Iași, organiza aici seri culturale, la care participau personalități locale, dar și naționale, precum Dimitrie Anghel, Ștefan O. Iosif, Alexandru D. Xenopol, etc. De asemenea, din 1913, clădirea a fost folosită ca sediu pentru Şcoala de fete, iar în perioada 1916-1918, ca spital pentru răniţi, găzduind și familii de refugiaţi. În 1937, Asociația ”Casa Cuza Vodă”, constituită din gălățeni inimoși, și-a propus să cumpere imobilul, să-l restaureze și să-i dea o destinație culturală, aceea de muzeu, pentru cinstirea memoriei lui Al.I.Cuza. Inaugurarea noului muzeu, organizat pe baza fondului de bunuri culturale donat de Paul și Ecaterina Pașa, a avut loc la 24 ianuarie 1939. Acesta a funcționat ca muzeu mixt până în 1956, adăpostind apoi sediul Muzeului de Istorie Galați. După reorganizarea Muzeului, Casa devine secție a acestuia fiind cunoscută ca Muzeul ”Casa Cuza Vodă”. Vizitatorul pătrunde și azi, în atmosfera ambientală din a doua jumătate a sec. al XIX-lea și începutul sec. XX, fiind întâmpinat la intrare de portretele Elenei și a lui Alexandru Ioan Cuza. Prin expozițiile sale, ”Casa Cuza Vodă” reamintește astăzi despre începuturile muzeografiei gălățene, redând atmosfera de la inaugurarea Muzeului, evocând totodată epoca Unirii – ca eveniment istoric ce l-a avut ca artizan pe primul domnitor al Principatelor Române – Alexandru Ioan Cuza.
Sălile muzeului prezintă, într-o manieră ospitalieră, specificul saloanelor mondene gălățene, dar nu numai, din perioada menționată. Mobilierul din cele mai reprezentative stiluri ale epocii, piesele decorative de factură europeană, obiectele care au aparținut unor personalități locale și naționale duc vizitatorii cu gândul la renumite gazde de altădată: Elena și Al.I.Cuza, Mihail Kogălniceanu, Costache Negri. Se remarcă în acest ambient garnitura de mobilier în stil Ludovic al XVI-lea, dăruită de domnitorul Al.I.Cuza colaboratorului său Anghel Duca, biblioteca lui M. Kogălniceanu, gheridonul ministrului Gheorghe Lecca (dăruit din partea regelui Carol I), statuetele bisquit de Sevres (comandă specială a Comisiei Europene a Dunării).
Obiectele personalizate cu monograme, de uz cotidian sau ocazional, atrag atenția atât prin valoarea estetică, cât și prin cea memorială. Exponatele sălii de la etaj sunt relevante pentru activitatea și personalitatea domnitorului Cuza, a familiei sale și colaboratorilor apropiați, acestea fiind reunite în sala Epoca Unirii. Este vorba de piese de artă decorativă, veșminte și accesorii vestimentare, ilustrative pentru moda vremii, documente referitoare la politica reformatoare a lui Al.I.Cuza, arme albe și de foc, medalii, exponate din fondul muzeistic Urechia și Pașa. Muzeul ”Casa Cuza Vodă” este un simbol cultural al județului Galați, ca prima instituție muzeistică inaugurată la Galați, dar și ca unul dintre cele mai importante repere pentru evoluția istorică a aceste regiuni și a țării, evocând personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza – primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România.
Proiectul de investiție intitulat Consolidare, restaurare si amenajare Muzeul ”Casa Cuza Vodă” din Galați, cod SMIS 117176, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural. Proiectul s-a derulat în municipiul Galați, termenul de finalizare fiind 31 decembrie 2023. Valoarea totală a proiectului: 3.198.648,23 lei, din care valoarea eligibilă este de 2.513.920,50 lei. Obiectivul general al proiectului a vizat impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale. Activitatea de digitizare a obiectivului de patrimoniu cultural – Muzeul ”Casa Cuza Vodă” din Galați a fost realizată în cadrul proiectului cu sprijin financiar prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.
navigare prin SCANARE LASER 3D
-NAVIGARE - MASURATORI - SECTIUNI - PANO 360-
METADATE
LOCALIZARE
Municipiul Galați, Judetul Galați
GPS lat::45.439507 long:28.049416
sateliti:8; altitudine:62.5m
INFORMATII
Data: 27 August 2024;
Procesare cu: Z + FLaserControl 9.0.2.24038;
Instrument: Z+F IMAGER 5016-0100;
Barometru: 1.011543 bar 14.2211 m
SCANARI
Poziția master scan: 1
Poziții de scanare utilizate pentru registrare: 85.
Prima scanare efectuată la: 27.8.2024 08:27:27 ultima scanare la: 28.8.2024 09:30:34
Durata: 1d 1h 3min 7sec
Galerie foto
INTRA IN TURUL VIRTUAL
Puteti naviga in imagine cu ajutorul mouse-ului in orice directie.
Executand click pe marcajele din imagine va puteti muta in alta pozitie
Cu ajutorul rotitei mouse-ului va puteti apropia sau indeparta in imagine.
echipamente folosite
Scanerul laser 3D terestru Z + F IMAGER® 5016 combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație, echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS.
Drona Mavic Pro 2 este echipata cu noua camera L1D-20c Hassleblad. Aceasta dispune de tehnologia inovativa Hassleblad Natural Color Solution (HNCS), realizand imagini aeriene splendide de 20 megapixeli in culori si detalii uluitoare.
Camera video Insta360 ONE X este excelenta pentru crearea continutului 360º, cu tehnologia de ultima generatie ce ofere cea mai buna calitate a imaginii din clasa sa: 5.7K 30fps | 4K 50fps | 3K 100fps, cu stabilizator de imagine FlowState.
Contact rapid
- office@3dvirtual.ro
- (040) 724 575621
- Ploiesti , Blv. Republicii, nr. 172 S, Prahova
- conducere@cjgalati.ro
- 0236-302 520 - CJ Galati
- Galati, strada Eroilor nr.7, cod 800119
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea
Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Investim în viitorul tău!
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională
prin Programul Operațional Regional 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României