Scanare Laser 3D realizata de Vision Engineering & Consultancy SRL
Vision Engineering & Consultancy folosește scanerul laser 3D Z+F IMAGER® 5016. Acest echipament combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație. Este echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS. Digitizarea prin scanare laser 3D asigura copia fidela in format digital a patrimoniului construit si ii ajuta pe arhitectii si specialistii din domeniu sa restaureze monumente istorice cu o precizie foarte buna. Aceasta copie digitala a patrimoniului construit contribuie la conservarea si protejarea patrimoniului national, si totodata, poate fi transmisa viitoarelor generatii, in cel mai precis mod. Mai multe detalii la: www.vision-ec.ro
Proiect realizat de UAT Județul Neamț
Județul Neamț ocupă o poziție central-estică în ansamblul teritorial național și se suprapune, parțial, Carpaților Orientali, Subcarpaților Moldovenești și Podișului Moldovenesc și face parte din categoria unităților administrativ – teritoriale cu suprafață medie, având 5.896 km pătrați, ceea ce reprezintă 2,5% din teritoriul țării.
Mai multe detalii despre activitatea si proiectele derulate de CJ Neamt la:
Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț
Județul Neamț
Constituind unitatea de bază a Complexului Muzeal Judeţean Neamţ – înfiinţat în 1978, Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra-Neamţ se înscrie în categoria celor mai prestigioase instituţii de profil din România. Contribuţia sa la cercetarea, conservarea, restaurarea, gestionarea, evidenţa şi valorificarea patrimoniului istoric şi arheologic din estul ţării este absolut remarcabilă, aşa după cum este şi activitatea sa cultural-educativă. Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra-Neamţ este prin numărul şi importanţa colecţiilor, aria de cercetare, activitatea desfăşurată, baza materială etc., fără discuţie, o instituţie muzeală de importanţă zonală. Muzeografia din Piatra Neamţ îşi are începuturile în primul sfert al secolului XX (în contextul general al preocupărilor pentru arheologie din ţara noastră), când profesorul Mihai Stamatin înfiinţa „Muzeul Cozla”. Intelectual de prestigiu, cu o serioasă pregătire ştiinţifică, Mihai Stamatin a condus mult timp Liceul „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, atât înainte cât şi după primul război mondial. El a intuit însemnătatea unui muzeu pentru realizarea unui învăţământ apropiat de practică, de viaţă, de realitate aşa cum reiese din cuvintele apelului său din 1919 (făcut în sensul înfiinţării muzeului): „Vremurile ne chiamă pe trepte de cultură mai înaltă decât cele pe care au fost până acum. Pentru satisfacerea acestei chemări, e nevoie să apelăm la un număr mai mare de noi factori culturali şi mai cu seamă e de absolută nevoie să trecem din lumea vorbelor şi a iluziilor, în care am trăit până acum, la cea a faptelor reale. Între factorii de propăşire culturală a unui popor, muzeele îndeplinesc un rol important”. La 13 iunie 1920 s-a inaugurat oficial „Muzeul Regional Cozla”. Erau expuse plante, roci, animale împăiate, precum şi numeroase vestigii antice şi medievale, detaşându – se mai ales, descoperirile dacice de la staţiunea de pe dealul Cozla, ceea ce explică în bună măsură şi numele muzeului. Având în primul rând un rol didactic, „Muzeul Regional Cozla” n-a îndeplinit şi nici nu o putea face, cerinţele unui adevărat muzeu, exponatele sale nefiind cunoscute decât elevilor şi unui cerc restrâns de cadre didactice sau specialişti. Era necesară apariţia unui muzeu care să fie accesibil, în primul rând tuturor cetăţenilor oraşului şi judeţului, fără ca prin aceasta să se piardă ceva din caracterul său ştiinţific. Mai multe detalii aflati pe pagina oficiala: www.miapn.muzeu-neamt.ro
Proiectul de investiție „Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra Neamț”- cod SMIS 116527 a fost implementat de către U.A.T. Județul Neamț, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural, Apelul de proiecte POR/2016/5/5.1/1.Proiectul s-a derulat în perioada 2017-2023 și a avut o valoare totală a Contractului de finanțare de 24.434.494,02 lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului de 20.663.049,71 lei .
Obiectivul general al proiectului constă în impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea, valorificarea și promovarea identității culturale a MUZEULUI DE ISTORIE ȘI ARHEOLOGIE PIATRA NEAMȚ, respectând principiile dezvoltării durabile.
Obiectivele specifice care vor conduce la realizarea obiectivului general, sunt:
- îmbunătăţirea infrastructurii Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra Neamț prin restaurarea și conservarea obiectivului turistic – monument istoric categorie B;
- creșterea gradului de expunere a Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra Neamț după finalizarea lucrărilor de intervenţii, prin digitizarea acestuia.
Activitatea de digitizare a obiectivului de patrimoniu cultural –Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra Neamț” a fost realizată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural; Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.
navigare prin SCANARE LASER 3D
-NAVIGARE - MASURATORI - SECTIUNI - PANO 360-
METADATE
LOCALIZARE
Municipiul Piatra Neamt, Jud. Neamt
GPS lat:46.928104 long:26.369053
sateliti:4 altitudine:350.8m
INFORMATII
Data: 28-30 Noiembrie 2023;
Procesare cu: Z + FLaserControl 9.0.2.24038;
Instrument: Z+F IMAGER 5016-0100;
Barometru: 0.964577 bar 413.318 m
SCANARI
Poziția master scan: 1
Poziții de scanare utilizate pentru registrare: 227.
Prima scanare efectuată la: 28.11.2023 09:47::39 ultima scanare la: 30.11.2023 14:33:37
Durata: 2d 4h 45min 58sec
Galerie foto
indisponibil momentan
INTRA IN TURUL VIRTUAL
Puteti naviga in imagine cu ajutorul mouse-ului in orice directie.
Executand click pe marcajele din imagine va puteti muta in alta pozitie
Cu ajutorul rotitei mouse-ului va puteti apropia sau indeparta in imagine.
echipamente folosite
Scanerul laser 3D terestru Z + F IMAGER® 5016 combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație, echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS.
Drona Mavic Pro 2 este echipata cu noua camera L1D-20c Hassleblad. Aceasta dispune de tehnologia inovativa Hassleblad Natural Color Solution (HNCS), realizand imagini aeriene splendide de 20 megapixeli in culori si detalii uluitoare.
Camera video Insta360 ONE X este excelenta pentru crearea continutului 360º, cu tehnologia de ultima generatie ce ofere cea mai buna calitate a imaginii din clasa sa: 5.7K 30fps | 4K 50fps | 3K 100fps, cu stabilizator de imagine FlowState.
Contact rapid
- office@vision-ec.ro
- 0724575621 - Vision Engineering & Consultancy
- Ploiesti, Blv. Republicii, nr. 172 S
- cons.judetean@cjneamt.ro
- 0233 212 890 - CJ Neamt
- Str. Alexandru cel Bun 27, Piatra Neamț 610089
Investim în viitorul tău!
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională
prin Programul Operațional Regional 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României