DIGITIZARE

MUZEUL "CASA Colecțiilor"
(fosta farmacie ținc)
din Municipiul Galați, județul Galați

RESTAURARE ȘI AMENAJARE

Scanare Laser 3D realizata de Vision Engineering & Consultancy SRL

Vision Engineering & Consultancy folosește scanerul laser 3D Z+F IMAGER® 5016. Acest echipament combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație. Este echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS. Digitizarea prin scanare laser 3D asigura copia fidela in format digital a patrimoniului construit si ii ajuta pe arhitectii si specialistii din domeniu sa restaureze monumente istorice cu o precizie foarte buna. Aceasta copie digitala a patrimoniului construit contribuie la conservarea si protejarea patrimoniului national, si totodata, poate fi transmisa viitoarelor generatii, in cel mai precis mod.  Mai multe detalii la: www.vision-ec.ro

Proiect realizat de UAT Judeţul Galaţi

Administraţia publică locală din Unitatea Administrativ-Teritorială Judeţul Galaţi este organizată şi funcţionează în temeiul principiilor generale ale administraţiei publice, precum şi a următoarelor principii specifice: descentralizării autonomiei locale, consultării cetăţenilor în soluţionarea problemelor locale de interes deosebit, eligibilității autorităţilor administraţiei publice locale, cooperării, responsabilităţii şi al constrângerii bugetare.

Mai multe detalii despre activitatea și proiectele UAT Județul Galați la: 

www.cjgalati.ro                                                     

MUZEUL "CASA Colecțiilor" (fosta farmacie ținc)"
din Municipiul Galați,
județul Galați

Intrată în conştiinţa gălăţenilor ca Farmacia Ţinc, clădirea-sediu a Casei Colecţiilor Galaţi, construită la 1900, s-a impus în peisajul arhitectural al oraşului Galaţi – specific începutului de secol XX-prin elemente stilistice definitorii şi a avut ca destinaţie iniţială o farmacie şi locuinţă. Farmacia a funcţionat la parter, în timp ce la nivelele superioare a fost locuinţa farmacistului şi spaţiul alocat personalului de serviciu. Proprietarul, Constantin Ţinc şi-a desfăşurat activitatea profesională în Galaţi, din anul 1887, în cadrul Farmaciei Române, recunoscută pe plan internaţional, premiată la expoziţiile internaţionale de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea. A fost membru al Societăţii farmaciştilor, precum şi al Consiliului de Igienă al oraşului. Ultimul proprietar al farmaciei a fost Wolf Stratman până în anul 1949 când clădirea a intrat în proprietatea statului în urma naţionalizării. Imobilul a avut destinaţia de farmacie până în anul 1989, când o expertiză tehnică a dispus evacuarea din motive de siguranţă, în anul 1994 Ministerul Culturii şi Cultelor alocând o parte din fonduri pentru restaurare. În anul 2002, printr-un protocol, imobilul a fost transferat de la Consiliul Local Galaţi la Consiliul Judeţean Galaţi, prin Muzeul de Istorie Galaţi, iar Ministerul Culturii şi Cultelor aprobă schimbarea destinaţiei monumentului istoric din farmacie în Muzeu al Colecţiilor. Astăzi, Muzeul ”Casa Colecțiilor”, secție a Muzeului de Istorie ”Paul Păltănea” din Galați, prin intermediul expozițiilor permanente sau temporare, introduce vizitatorii în epoci istorice diferite ale regiunii, caracterizate prin elemente culturale și arhitecturale specifice. Expoziția de artă populară la ”Dunărea de Jos” Arta populară românească este originală și bogată ca modalități de exprimare, prin măiestria și concepția artistică transmisă de-a lungul timpului, valorificându-se astfel elementele tradiționale, țesăturile se confecționau manual, la războaie de țesut, din cânepă, in și din lână. Covoarele, scoarțele și tapiseriile erau decorate cu motive diverse, în culori pline de viață, care reflectau identitatea populară la ”Dunărea de Jos”. În lumea satului românesc, nimic nu era întâmplător, fiecare moment din traiul zilnic fiind corelat cu divinitatea. Astfel, icoanele au fost mai mult decât obiecte decorative, ele reprezentând un mijloc de comunicare a mesajului religios. Vizitatorul poate vedea țesături din sec. XIX-XX, precum și o serie de obiecte din gospodăriile țărănești de la ”Dunărea de Jos”. 

 Colecția de medalistică – Cuprinde peste 700 de piese, dintre care 450 sunt medalii, plachete și decorații românești (ex: Ordinul Coroana României, sec. XIX). În cadrul expoziției vor fi expuse obiecte reprezentative din sec XIX-XX. Expoziția dedicată Smarandei Brăescu – Smaranda Brăescu, născută în comuna Buciumeni, județul Galați, în anul 1897, a fost prima femeie pilot din România, prima femeie parașutist cu brevet din România, campioană europeană la parașutism în anul 1931 și campioană mondială în anul 1932. Alături de medaliile și decorațiile primite de-a lungul carierei sale, în cadrul expoziției este expus și costumul popular purtat cu mândrie de aceasta la majoritatea evenimentelor la care a participat. Totodată, sunt expuse și obiecte care au aparținut lui Dumitru Brăescu, fratele Smarandei, care s-a remarcat prin lucrările sale de pictură și grafică, recunoscute încă din timpul vieții. Expoziția dedicată lui Dimitrie Iurașcu – diplomat – Dimitrie Iurașcu, născut în anul 1890 la Galați, elev al Liceului ”Vasile Alecsandri”, și-a început cariera diplomatică în anul 1913. Expoziția dedicată acestuia cuprinde obiecte personale, printre care și uniforma de diplomat. 

Colecția de numismatică – Colecția cuprinde peste 7.000 de bunuri culturale reprezentând o gamă foarte diversificată de tipuri monetare, din perioade istorice diferite și emise în diverse state. Dintre acestea menționăm prezența tezaurului de monede dacice de tip Inotesti-Răcoasa, stateri macedonieni din tezaurele de la Dăeni și Mărăști, o parte dintr-un tezaur format din denari romani republicani descoperiți la Poiana, județul Galați și un valoros tezaur de ducați emiși în secolul al XVIII-lea, în Țările de Jos și descoperit la Țigănești, județul Galați. Colecția filatelică – Colecția de ”Filatelie” cuprinde 6.796 de mărci, blocuri și colițe poștale. Vor fi expuse emisiuni filatelice rare din perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza (1859-1866) dar și a regilor României. Cartea românească și străină veche și modernă – Muzeul deține 426 de bunuri culturale din această colecție, parte din ele, selectate vor face obiectul expoziției. Expoziția va fi completată de documente din sec. XIX.

Proiectul de investiție “Restaurare și Amenajare Muzeul “Casa Colecțiilor” (Fosta Farmacie Ținc)” din municipiul Galați, județul Galați, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, în etapa I, respectiv Programul Regional Sud-Est 2021 – 2027, în etapa a-II-a, unde beneficiar este U.A.T. Județul Galați.  Proiectul s-a derulat în municipiul Galați, iar valoarea totală a proiectului este:

  • Pentru etapa I bugetul total a fost de 2.157.323,45 lei din care valoarea eligibila este de 1.920.354,60 lei
  • Pentru etapa a-II-a bugetul total este de 3.399.464,27 lei din care valoarea eligibila este de 1.303.655,19 lei

Obiectivul general al proiectului a vizat impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale.

navigare prin SCANARE LASER 3D

-NAVIGARE - MASURATORI - SECTIUNI - PANO 360-

METADATE

LOCALIZARE

Municipiul Galați, Judetul Galați
GPS lat::45.439507 long:28.049416
sateliti:8; altitudine:62.5m

INFORMATII

Data: 27 August 2024;
Procesare cu: Z + FLaserControl 9.0.2.24038;
Instrument: Z+F IMAGER 5016-0100;
Barometru: 1.011543 bar 14.2211 m

SCANARI

Poziția master scan: 1
Poziții de scanare utilizate pentru registrare: 85.
Prima scanare efectuată la: 27.8.2024 08:27:27 ultima scanare la: 28.8.2024 09:30:34
Durata: 1d 1h 3min 7sec

Galerie foto

INTRA IN TURUL VIRTUAL

Puteti naviga in imagine cu ajutorul mouse-ului in orice directie.
Executand click pe marcajele din imagine va puteti muta in alta pozitie
Cu ajutorul rotitei mouse-ului va puteti apropia sau indeparta in imagine.

echipamente folosite

Scanerul laser 3D terestru Z + F IMAGER® 5016 combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație, echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS.

Drona Mavic Pro 2 este echipata cu noua camera L1D-20c Hassleblad. Aceasta dispune de tehnologia inovativa Hassleblad Natural Color Solution (HNCS), realizand imagini aeriene splendide de 20 megapixeli in culori si detalii uluitoare.

Camera video Insta360 ONE X este excelenta pentru crearea continutului 360º, cu tehnologia de ultima generatie ce ofere cea mai buna calitate a imaginii din clasa sa: 5.7K 30fps | 4K 50fps | 3K 100fps, cu stabilizator de imagine FlowState.

Contact rapid

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, 

vă rugăm să vizitați www.mfe.gov.ro

 Investim în viitorul tău!

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională 

prin Programul Operational Regional  2014-2020

Regiunea Sud-Est se dezvoltă cu noi! 

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană  

prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

ro_RORO