REGIO SUD EST
DIGITIZARE

biserica "Nașterea Maicii Domnului"
Sibiciu de Sus -jud. Buzau

CONSOLIDARE si RESTAURARE

Scanare Laser 3D realizata de Vision Engineering & Consultancy SRL

Vision Engineering & Consultancy folosește scanerul laser 3D Z+F IMAGER® 5016. Acest echipament combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație. Este echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS. Digitizarea prin scanare laser 3D asigura copia fidela in format digital a patrimoniului construit si ii ajuta pe arhitectii si specialistii din domeniu sa restaureze monumente istorice cu o precizie foarte buna. Aceasta copie digitala a patrimoniului construit contribuie la conservarea si protejarea patrimoniului national, si totodata, poate fi transmisa viitoarelor generatii, in cel mai precis mod.  Mai multe detalii la: www.vision-ec.ro

Consultanta realizata de Duopart Consulting SRL

Experienta si profesionalismul echipei DUOPART CONSULTING SRL este certificata in numeroasele proiecte de reabilitare cladiri de patrimoniu prin accesarea de Fonduri Europene. Serviciile de consultanta pentru accesarea de Fonduri Europene, precum si managementul de proiect realizat cu deplina implicare si profesionalism, selecteaza Duopart Consulting SRL ca fiind un partener de incredere si o certitudine in realizarea unor proiecte de success.

Biserica cu hramul
"Nașterea Maicii Domnului"
Sibiciu de Sus -jud. Buzau

Situată în vatra satului, biserica are incinta înconjurată cu gard din zidărie de piatră și are, în colțul de sud-vest, o clopotniță cu parter de zidărie de cărămidă și etaj de lemn, ridicată la peste un secol distanță. Biserica este înconjurată pe trei laturi de cimitir, în care se regăsesc cruci vechi, de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și de secol XIX. Ctitorită prin efortul comun al micii boierimi locale: vătafii de plai și a moșnenilor, biserica este mărturia dezvoltării deosebite a ”școlilor locale” în perioada post – brâncovenească. Tatăl celor doi ctitori, serdarul Constantin Sibiceanu era numit ”Patriarh al munților”, iar curtea boierilor Sibiceni se afla peste drum de biserică, ruinele conacului fiind încă în picioare. Pe latura de sud a bisericii, în dreptul pridvorului se află morminte ale familiei ctitorilor, între care se remarcă un monument de marmură cu frumoase decorații și inscripții, realizat în memoria lui Constantin Sibiceanu, decedat în 30 octombrie 1879, numit ”părinte al întregului plaiu Buzău”. Biserica se încadrează, conform sintezei realizate de Nicolae Ghika – Budești, în a doua sub-grupă a bisericilor fără abside laterale, cu plan dreptunghiular și cu o clopotniță ridicată peste pronaos. De dimensiuni mai ample, ea poate fi comparată ca plan cu bisericile Sfinții Îngeri din Curtea de Argeș și Sfinții Voievozi din Călinești, Vâlcea. În elevație, cu desfășurarea de suprafețe simple, ea se revendică de la același tip de arhitectură religioasă a sfârșitului de secol XVIII. Accesul în biserică se face printr-un pridvor, inițial deschis, conturat cu arcade în plincintru ce descarcă pe coloane masive și scurte, din zidărie. 

IMG_1397

 Pridvorul a fost închis, în diverse epoci, cu soluții diverse: tâmplărie gen geamlâc din lemn, sau – soluția existentă și astăzi, cu tâmplărie metalică și geam simplu. La exteriorul bisericii, pe fațada de sud, între medalioane se poate încă citi o inscripție cu numele meșterilor: ”Această sfântă biserică a făcut-o meșteru Barbu i meșteru Stoica; leat 1796”.

Proiectul de investiție <<Restaurarea, consolidarea și introducerea în circuitul turistic a Bisericii “Nașterea Maicii Domnului”, sat Sibiciu de Sus, oraș Pătârlagele, județul Buzău>>, cod SMIS: 121271, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, Apelul de proiecte POR/2016/5/5.1/1. Proiectul s-a derulat în perioada 06.07.2015-28.02.2021 în satul Sibiciu de Sus, orașul Pătârlagele, județul Buzău și a avut o valoare totală de 5.466.659,89 lei, finanțarea nerambursabilă a fost de 5.357.326,69 lei, din care 4.553.727,69 lei din FEDR și 803.599,00 lei din bugetul național. Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea unei dezvoltări locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale, sprijinirea unei dezvoltări durabile și echilibrate teritorial și național, prin creșterea importanței turismului și culturii ca factori care stimulează creșterea economică în regiunea Sud-Est, respectând principiile dezvoltării durabile și ale protecției mediului prin conservarea moștenirii culturale – a monumentului istoric – Biserica “Nașterea Maicii Domnului”. Activitatea de digitizare a obiectivului de patrimoniu cultural – Biserica “Nașterea Maicii Domnului” a fost realizată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural; Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

navigare prin SCANARE LASER 3D

-NAVIGARE - MASURATORI - SECTIUNI - PANO 360-

METADATE

LOCALIZARE

Sibiciu de Sus, Jud. Buzau
GPS lat:45.335903 long:26.360928
sateliti:9 altitudine:331.4m

INFORMATII

Data: 23 Decembrie 2020;
Procesare cu: Z + FLaserControl 9.0.2.24038;
Instrument: Z+F IMAGER 5016-0100;
Barometru: 0.985078 bar 237.215 m

SCANARI

Poziția master scan: 1
Poziții de scanare utilizate pentru registrare: 62.
Prima scanare efectuată la: 23.12.2020 07:54::25 ultima scanare la: 23.12.2020 19:37:04
Durata: 11h 42min 39sec

Galerie foto

INTRA IN TURUL VIRTUAL

Puteti naviga in imagine cu ajutorul mouse-ului in orice directie.
Executand click pe marcajele din imagine va puteti muta in alta pozitie
Cu ajutorul rotitei mouse-ului va puteti apropia sau indeparta in imagine.

in curand

echipamente folosite
1509158471b46f7b41450328c8_clipped_rev_2

Scanerul laser 3D terestru Z + F IMAGER® 5016 combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație, echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS.

drona mavic 2 pro_clipped_rev_1

Drona Mavic Pro 2 este echipata cu noua camera L1D-20c Hassleblad. Aceasta dispune de tehnologia inovativa Hassleblad Natural Color Solution (HNCS), realizand imagini aeriene splendide de 20 megapixeli in culori si detalii uluitoare.

Camera-video-Insta360-ONE-X-18-950x490_clipped_rev_1

Camera video Insta360 ONE X este excelenta pentru crearea continutului 360º, cu tehnologia de ultima generatie ce ofere cea mai buna calitate a imaginii din clasa sa: 5.7K 30fps | 4K 50fps | 3K 100fps, cu stabilizator de imagine FlowState.

Contact rapid

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea
Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Investim în viitorul tău!

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională
prin Programul Operațional Regional 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

ro_RORO