
Scanare Laser 3D realizata de Vision Engineering & Consultancy SRL

Vision Engineering & Consultancy folosește scanerul laser 3D Z+F IMAGER® 5016. Acest echipament combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație. Este echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS. Digitizarea prin scanare laser 3D asigura copia fidela in format digital a patrimoniului construit si ii ajuta pe arhitectii si specialistii din domeniu sa restaureze monumente istorice cu o precizie foarte buna. Aceasta copie digitala a patrimoniului construit contribuie la conservarea si protejarea patrimoniului national, si totodata, poate fi transmisa viitoarelor generatii, in cel mai precis mod. Mai multe detalii la: www.vision-ec.ro
Proiect realizat de Mănăstirea Hurezi

Mănăstirea Hurezi sau Mănăstirea Horezu, cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714), sinteză a artei românești din acel timp, a fost construită între anii 1690 și 1693, biserica mare a așezământului fiind târnosită la 8 septembrie 1693. Întreg ansamblul se remarcă prin conceptul unitar. El este structurat pe axa principală est-vest, pe care sunt aliniate gradat patru lăcașe de cult, construite în etape diferite și de ctitori diferiți. Fiind considerata cea mai reprezentativa constructie in stil brancovenesc din intreaga tara, Manastirea Hurezi este poate si cel mai mare ansamblu monahal din Romania. Mai multe detalii: www.hurezi.arhiepiscopiaramnicului.ro
Biserica Bolniță a Mănăstirii Hurezi,
sat Romanii de Jos, județul Vâlcea
Biserica Bolniță a Mănăstirii Hurezi, sat Romanii de Jos, județul Vâlcea a fost construită în (1699). Biserica are hramul „Adormirea Maicii Domnului” și se află pe noua listă a monumentelor istorice sub codul LMI VL-II-a-A-09895.Bolnița este așezată, după cum era rânduială, în afara zidurilor înalte ale mănăstirii, pe latura de E. Ansamblul bolniței se compune dintr-un foișor, construit la sud-vest de incintă, din chiliile aflate în ruină pana in momentul reabilitarii și din biserica ce se ridica în centru. Alături se află cimitirul. Biserica bolniței a fost ctitorită de Doamna Maria, iar de supravegherea lucrărilor s-a îngrijit însuși starețul mănăstirii, Arhimandritul Ioan. Lucrările încep la 20 septembrie 1696 și se vor încheia abia în 1699 prin pictarea bisericii de către meșterii menționați în chenarul din naos, aflat deasupra ușii de intrare: Preda, Nicolae și Efrem. Biserica bolniței este lipsită de pronaos, având altar, naos și pridvor. Altarul este semicircular în interior și pentagonal în exterior. Este boltit cu o concă. Pe cele două laturi de nord și de sud se află proscomidiarul, respectiv, diaconiconul.
Prin programul său iconografic, bolnița se integrează perfect în întregul ansamblu al mănăstirii gândit în sens teologic și spiritual de Arhimandritul Ioan și în sens aulic de Constantin Brâncoveanu.

Proiectul de investiție “Interventii de restaurare, consolidare si dezvoltare durabila a ansamblului monastic Hurezi: Ansamblul Bolnitei, restaurare consolidare Biserica Bolnitei “Adormirea Maicii Domnului” si foisor (inclusiv osuar). Lucrari de restaurare, consolidare si protectie climaterica definitiva ruine Bolnita”, cod SMIS: 116044 , a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, Apelul de proiecte POR/2016/5/5.1/1. Proiectul s-a derulat în Satul Romanii de Jos, județul Valcea și a avut o valoare totală de 9,986,603.27 lei, din care valoarea finantata prin contributia Uniunii Europene de 8,202,103.08 lei. Data finalizarii proiectului este luna Decembrie 2023. Obiectivul general al proiectului constă învalorificarea durabila a mostenirii culturale si punerea in valoare a potentialului turistic si cultural religios prin restaurarea si conservarea Ansamblului Monahic Hurezi – Ansamblul Bolnitei, monument inclus in lista patrimoniului Mondial UNESCO, factori care stimulează creșterea economică în regiunea Sud-Vest Oltenia, respectând principiile dezvoltării durabile și ale protecției mediului prin conservarea moștenirii culturale – a monumentului istoric – Biserica Bolnitei “Adormirea Maicii Domnului”. Activitatea de digitizare a obiectivului de patrimoniu cultural – Ansamblul Bolnitei al Manastirii Hurezi a fost realizată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural; Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.
navigare prin SCANARE LASER 3D
-NAVIGARE - MASURATORI - SECTIUNI - PANO 360-
METADATE
LOCALIZARE
Romanii de Jos, județul Vâlcea
GPS lat:45.169987 long:24.008860
sateliti:6; altitudine:596.4m
INFORMATII
Data: 30 Octombrie 2023;
Procesare cu: Z + FLaserControl 9.0.2.24038;
Instrument: Z+F IMAGER 5016-0100;
Barometru: 0.956396 bar 484.436 m
SCANARI
Poziția master scan: 1
Poziții de scanare utilizate pentru registrare: 71.
Prima scanare efectuată la: 30.10.2023 10:47::24 ultima scanare la: 30.10.2023 20:22:13
Durata: 9h 34min 49sec
INTRA IN TURUL VIRTUAL
Puteti naviga in imagine cu ajutorul mouse-ului in orice directie.
Executand click pe marcajele din imagine va puteti muta in alta pozitie
Cu ajutorul rotitei mouse-ului va puteti apropia sau indeparta in imagine.
echipamente folosite

Scanerul laser 3D terestru Z + F IMAGER® 5016 combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație, echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS.

Drona Mavic Pro 2 este echipata cu noua camera L1D-20c Hassleblad. Aceasta dispune de tehnologia inovativa Hassleblad Natural Color Solution (HNCS), realizand imagini aeriene splendide de 20 megapixeli in culori si detalii uluitoare.

Camera video Insta360 ONE X este excelenta pentru crearea continutului 360º, cu tehnologia de ultima generatie ce ofere cea mai buna calitate a imaginii din clasa sa: 5.7K 30fps | 4K 50fps | 3K 100fps, cu stabilizator de imagine FlowState.
Contact rapid
- office@3dvirtual.ro
- (040) 724 575621
- Ploiesti , Blv. Republicii, nr. 172 S, Prahova
- manastirea.hurezi@gmail.com
- (040) 250 860 071 - Mănăstirea Hurezi
- Mănăstirea Hurezi, Romanii de Jos, județul Vâlcea
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea
Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Investim în viitorul tău!
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională
prin Programul Operațional Regional 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
