
Scanare Laser 3D realizata de Vision Engineering & Consultancy SRL

Vision Engineering & Consultancy folosește scanerul laser 3D Z+F IMAGER® 5016. Acest echipament combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație. Este echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS. Digitizarea prin scanare laser 3D asigura copia fidela in format digital a patrimoniului construit si ii ajuta pe arhitectii si specialistii din domeniu sa restaureze monumente istorice cu o precizie foarte buna. Aceasta copie digitala a patrimoniului construit contribuie la conservarea si protejarea patrimoniului national, si totodata, poate fi transmisa viitoarelor generatii, in cel mai precis mod. Mai multe detalii la: www.vision-ec.ro
Consiliul Judetean Argeș

Situat în partea central-sudică a României, pe cursul superior al râului Argeș, în regiunea Muntenia, județul Argeș este străjuit, la nord, de înălţimile munţilor Făgăraş, din Carpaţii Meridionali, care unesc Argeşul cu judeţele Sibiu şi Braşov. Crestele semeţe ale Masivului Leaota, dealurile din Podişul Getic şi o parte din Câmpia Română constituie puntea de est cu judeţul Dâmboviţa. Câmpia Găvanu-Burdea mărgineşte Argeșul, la sud şi sud-est, cu judeţele Teleorman şi Olt, iar cumpăna de ape, dintre râurile Argeş şi Olt, îi conferă vecinătatea, spre vest, cu judeţele Vâlcea şi Olt. Din punct de vedere administrativ, în județul Argeș există 102 unități administrativ – teritoriale. Astfel, județul Argeș cuprinde: 3 municipii: Pitești (municipiu reședință de județ), Curtea de Argeș, Câmpulung; 4 orașe: Mioveni, Costești, Topoloveni, Ștefănești, precum si 95 de comune și 576 de sate. Consiliul Județean Argeș coordonează activitatea celor 102 unități administrativ-teritoriale, între acestea existând rapoarte de colaborare și cooperare. Mai multe informatii despre Judetul Argeș, precum si despre activitatile si proiectele Consiliului Judetean Argeș veti afla la: www.cjarges.ro
Galeria de Artă "Rudolf Schweitzer-Cumpăna”
Pitești -jud.Argeș
Clădirea a fost construită în 1886, în stil eclectic de factură clasicizantă, pe baza proiectului arhitectului Ion Socolescu, cu destinația inițială de sediu al Primăriei comunei urbane Pitești. Ministrul Mihail Kogălniceanu a fost cel care a sugerat și a contribuit la construcția muzeului, în urma vizitei sale efectuate la Pitești, și „în conformitate cu prevederile Legii administrative promulgate, în anul 1864, de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Clădirea este construită pe două niveluri: parter și etaj, accesul la parter fiind asigurat pe o scară realizată din piatră de Albești, surmontată de o terasă deschisă, cu acces din interior, susținută pe coloane de calcar cu capiteluri corintice. La parterul supraînălțat, se află un hol mare, din care se accede în camerele laterale concepute simetric și la etaj, pe o scară monumentală de marmură. Sala de consiliu de la etaj prezintă un plafon amplu decorat de pictorul Iosif Materna. În anul 1886, în Pitești s-a născut pictorul Rudolf Schweitzer-Cumpăna, care după terminarea studiilor în țară, va studia pictura la Berlin și Paris. Reîntors în anul 1909, a expus câteva dintre tablourilor sale în Librăria Mihail Lazăr-Fiu. În primele decenii ale secolului XX, pictorul, care se stabilise la București, a venit de nenumărate ori în Pitești unde se aflau părinții, prin satele județului Argeș, făcând schițe de case, costume și animale de muncă, sau la Cumpăna, unde tatăl său conducea o exploatare forestieră și de unde a împrumutat numele pe care și l-a adăugat. Din anul 1968, clădirea devine sediul Galeriei de artă din Pitești, numită, ulterior, „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, ca recunoștință pentru cel care a donat urbei sale natale, Pitești, 147 lucrări de pictură și grafică – semn de aleasă cinstire a meleagurilor natale, copilăriei și adolescenței. Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” funcționează din anul 1971 în clădirea care până în anul 1970 a adăpostit Primăria orașului.

Are un patrimoniu de peste 1000 de lucrări de pictură și sculptură clasică și contemporană. Sălile de la parter sunt destinate expoziției de artă contemporană românească, prezentă cu imagini sugestive ale plasticii noastre. O parte importantă a acestei expoziții îi este dedicată lui Ion Sălișteanu. În sălile de la etaj se pot admira lucrările marilor maeștrii ai picturii românești: Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Gh. Petrașcu și Nicolae Tonitza. Tot la etaj, două săli sunt dedicate picturii lui Rudolf Schweitzer-Cumpăna.
Proiectul de investiție “Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” – consolidarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural “ Cod SMIS: 116332 , a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, Apelul de proiecte POR/2016/5/5.1/1. Proiectul s-a derulat în municipiul Pitesti, județul Arges iar data finalizarii proiectului este 30.06.2025. Obiectivul general al proiectului constă în impulsionarea dezvoltării locale prin consolidarea, protejarea, valorificarea patrimoniului cultural al GALERIEI DE ARTĂ „RUDOLF SCHWEITZER – CUMPĂNA”. Obiectivele specifice care vor conduce la realizarea obiectivului general, sunt: a) îmbunătăţirea infrastructurii Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” prin restaurarea și conservarea obiectivului turistic – monument istoric categorie A; b)creșterea gradului de expunere a Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” după finalizarea lucrărilor de intervenţii, prin digitizarea acestuia. Activitatea de digitizare a obiectivului de patrimoniu cultural – Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” a fost realizată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural; Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.
navigare prin SCANARE LASER 3D
-NAVIGARE - MASURATORI - SECTIUNI - PANO 360-
METADATE
LOCALIZARE
Municipiul Pitești, jud.Argeș
GPS lat:44.858299 long:24.869490
sateliti:8; altitudine:340.3m
INFORMATII
Data: 5 Martie 2025;
Procesare cu: Z + FLaserControl 10.0.2.24038;
Instrument: Z+F IMAGER 5016-0100;
Barometru: 0.994663 bar 155.899 m
SCANARI
Poziția master scan: 1
Poziții de scanare utilizate pentru registrare: 84.
Prima scanare efectuată la: 5.3.2025 08:35:54 ultima scanare la: 5.3.2025 16:52:42
Durata: 8h 16min 48sec
INTRA IN TURUL VIRTUAL
Puteti naviga in imagine cu ajutorul mouse-ului in orice directie.
Executand click pe marcajele din imagine va puteti muta in alta pozitie
Cu ajutorul rotitei mouse-ului va puteti apropia sau indeparta in imagine.
echipamente folosite

Scanerul laser 3D terestru Z + F IMAGER® 5016 combină designul compact și ușor cu tehnologia de scanare laser 3D de ultimă generație, echipat cu o cameră HDR integrată, sistem de iluminare internă și sistem de poziționare GPS.

Drona Mavic Pro 2 este echipata cu noua camera L1D-20c Hassleblad. Aceasta dispune de tehnologia inovativa Hassleblad Natural Color Solution (HNCS), realizand imagini aeriene splendide de 20 megapixeli in culori si detalii uluitoare.

Camera video Insta360 ONE X este excelenta pentru crearea continutului 360º, cu tehnologia de ultima generatie ce ofere cea mai buna calitate a imaginii din clasa sa: 5.7K 30fps | 4K 50fps | 3K 100fps, cu stabilizator de imagine FlowState.
Contact rapid
- office@3dvirtual.ro
- (040) 724 575621
- Ploiesti , Blv. Republicii, nr. 172 S, Prahova
- strategii@cjarges.ro
- (040) 248 210 056 - CJ Arges
- CJ Argeș Piața Vasile Milea nr.1, Pitești, Județul Argeș,110053
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea
Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Investim în viitorul tău!
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională
prin Programul Operațional Regional 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
